Restanţele la creditele în lei şi valută au urcat la 4,25 miliarde lei

Restanţele populaţiei şi firmelor la creditele în lei şi valută au urcat în luna februarie cu 20,5% faţă de luna anterioară, la 4,25 miliarde de lei, pe fondul unei creşteri mai puternice a datoriilor în valută, potrivit datelor publicate vineri de BNR.

70 afișări
Imaginea articolului Restanţele la creditele în lei şi valută au urcat la 4,25 miliarde lei

Restanţele la creditele în lei şi valută au urcat la 4,25 miliarde lei (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în luna februarie, restanţele la creditele în valută au crescut cu 25,6% faţă de luna anterioară, de la 1,457 miliarde de lei, la 1,831 miliarde de lei.

Restanţele la creditele în lei au avansat cu 17%, de la 2,069 miliarde de lei la 2,421 miliarde de lei.

Soldul total al împrumuturilor în lei la finele lunii februarie era de 83,861 miliarde de lei, în scădere uşoară faţă de 83,868 miliarde de lei după prima lună a anului.

În ceea ce priveşte creditele în valută, soldul la finele lunii februarie era de 124,059 miliarde de lei, în urcare uşoare faţă de 123,570 miliarde de lei.

Structura creditelor acordate pentru populaţie şi firme a rămas aproape neschimbată faţă de luna anterioară, ca urmare a faptului că soldul total al creditelor a rămas aproape neschimbat.

Astfel, majoritatea creditelor în monedă naţională, în valoare de 41,79 miliarde de lei, au fost acordate pentru firme, iar cele mai multe credite în valută, respectiv 62,8 miliarde de lei, au fost acordate pentru populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici