Restricţia de circulaţie a camioanelor de peste 7,5 tone pe DN 1 s-ar putea menţine

Restricţia de circulaţie a vehiculelor de transport marfă cu masa de peste 7,5 tone pe DN 1, între Bucureşti şi Braşov, s-ar putea menţine, în 2009, în timpul zilei, de luni până vineri.

353 afișări
Imaginea articolului Restricţia de circulaţie a camioanelor de peste 7,5 tone pe DN 1 s-ar putea menţine

Restricţia de circulaţie a camioanelor de peste 7,5 tone pe DN 1 s-ar putea menţine (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, camioanele nu vor putea circula în intervalul orar 06:00-22:00, în timpul săptămânii, între Bucureşti şi Bărcăneşti (de la km 7+418 aflat la intersecţia străzii Ion Ionescu de la Brad cu Bulevardul Aerogării până la intersecţia cu DN 1A, la km 53+650) şi de la Ploieşti la Braşov (între km 67+248, la intersecţia cu DN 1B şi până la km 159+600, la intrarea în municipiu), se arată într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor.

De la această regulă vor face excepţie, printre altele, vehiculele deţinute de unităţile Ministerului Apărării, de unităţile subordonate Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, ambulanţele, cele ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, aflate în proprietatea serviciilor de urgenţă sau care efectuează transporturi în interesul NATO. Transportul de mărfuri alimentare perisabile va fi de asemenea posibil, în anumite condiţii.

Măsura se impune pentru fluidizarea traficului şi limitarea intensităţii acestuia, precum şi pentru protecţia unor sectoare de drumuri, se mai arată în proiectul de act normativ.

În luna octombrie, guvernul a decis ca autovehiculele cu masa mai mare sau egală de 3,5 tone să poată circula pe DN1 Centura Bucureşti-Ploieşti în zilele de luni-vineri şi noaptea de sâmbătă spre duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici