Reţeaua de termoficare dintr-un oraş din România, reabilitată cu o finanţare europeană de 24 de milioane de euro

  • Reţeaua primară de termoficare a oraşului Ploieşti va fi reabilitată cu bani europeni de Consiliul Judeţean Prahova.
  • Autorităţile prahovene au depus joi cererea pentru obţinerea unei finanţări de aproximativ 24 de milioane de euro.
2139 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de termoficare dintr-un oraş din România, reabilitată cu o finanţare europeană de 24 de milioane de euro

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au anunţat pe Facebook că în ultima zi a anului au depus cererea de finanţare. Potrivit autorităţilor, pentru prima dată în ultimii 30 de ani administraţia publică judeţeană investeşte în reabilitarea reţelei de termoficare a oraşului Ploieşti.

„Consiliul Judeţean Prahova a depus, astăzi, 31.12.2020, cererea de finanţare pentru reabilitarea, pe fonduri europene, a reţelei primare de termoficare a Municipiului Ploieşti, în lungime de aproape 25 km. Valoarea proiectului de investiţii este de 114.753.366,92 de lei (aproximativ 24.000.000 de euro) şi acesta va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Cu bani europeni, vom pune la punct reţeaua primară de termoficare a Municipiului Ploieşti, aflată în proprietatea judeţului Prahova”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Investiţia va duce la reducerea pierderilor în reţeaua de transport, la îmbunătăţirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice şi la reducerea costurilor de exploatare şi mentenanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici