Reţele de internet, interconectate de o platformă lansată de Romtelecom

Romtelecom a lansat, luni, o platformă cu acoperire naţională care asigură soluţii de interconectare şi transport de date pentru firmele specializate în servicii din domeniul internetului (Internet Service Provider - ISP), a anunţat operatorul de telecomunicaţii.

113 afișări
Imaginea articolului Reţele de internet, interconectate de o platformă lansată de Romtelecom

Reţele de internet, interconectate de o platformă lansată de Romtelecom

Denumită Balcan-IX, platforma este dedicată furnizorilor de servicii de internet şi asigură interconectarea neutră a reţelelor acestora prin servicii de peering public sau interconectări private virtuale, se arată într-un comunicat al Romtelecom remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Peering-ul este echivalentul interconectării între reţelele de telefonie.

"Clienţii pot opta pentru peering public local, schimbul de trafic fiind permis între clienţii aceluiaşi punct de acces, sau peering public naţional, când traficul este permis între clienţii aflaţi în puncte de acces diferite", se arată în comunicat.

Operatorii care vor deveni membri Balcan-IX până la 1 iunie vor beneficia de servicii gratuite de peering local şi colocare pentru echipamente, până la finalul anului.

În plus, clienţii care contribuie la susţinerea comunităţii Balcan-IX prin atragerea de noi membri, vor beneficia de reduceri cumulate de până la 50% pentru serviciul de peering naţional.

"Lansarea platformei de Internet Exchange face parte din strategia companiei de diversificare a portofoliului de servicii şi de susţinere a dezvoltării durabile a pieţei regionale de Internet, prin încurajarea schimbului liber de trafic între furnizorii de servicii şi accesul uşor şi diversificat la contentul găzduit de reţelele IP. Deţinem infrastructura şi expertiza necesare pentru a dezvolta un astfel de serviciu la nivel naţional (...)", a declarat director Direcţiei Transformare&Relaţii Operatori din cadrul Romtelecom, Harm Aben.

Infrastructura Balcan-IX acoperă opt puncte de acces situate în Bucureşti (două locaţii diferite), Timişoara, Oradea, Iaşi, Bacău, Galaţi şi Constanţa.

Toate punctele de acces sunt conectate într-o topologie de inel la o capacitate de 10 Gigabit Ethernet (GE).

Clienţii platformei beneficiază de accesibilitate geografică, confidenţialitatea datelor, suport tehnic non-stop şi acces la alte servicii wholesale.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă, cu circa trei milioane de linii în administrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici