Retragerile de cash de pe carduri au crescut cu două cifre de sărbători

Românii au scos de sărbători mai mulţi bani de pe carduri decât în aceeaşi perioadă din 2009, volumul retragerilor de numerar de la bancomatele băncilor mari înregistrând creşteri de două cifre în pofida reticenţei faţă de consum şi a scăderii veniturilor bugetarilor, scrie Ziarul Financiar.

31 afișări
Imaginea articolului Retragerile de cash de pe carduri au crescut cu două cifre de sărbători

Retragerile de cash de pe carduri au crescut cu două cifre de sărbători (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

De la cele peste 2.000 de bancomate ale BCR, cea mai mare bancă locală după active, au fost retraşi circa 320 milioane lei (circa 75 mil. euro) în săptămâna 21-26 decembrie 2010, cu 23% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2009, scrie Ziarul Financiar.

Tranzacţia medie a crescut cu 7%, până la 427 de lei, având în vedere că numărul retragerilor a avansat cu 15%, la peste 750.000 de operaţiuni.

Totodată, austriecii de la Raiffeisen, care administrează peste 1.000 de bancomate, au consemnat retrageri de 300 milioane lei (70 mil. euro) la ATMurile proprii între 22 şi 31 decembrie, cu 16,4% mai mult decât în acelaşi interval din 2009.

Numărul operaţiunilor de retragere de numerar a fost de circa 800.000.

O creştere de aproape 11% atât a numărului cât şi a volumului retragerilor de numerar raportează şi UniCredit Ţiriac Bank. În perioada 22-31 decembrie, la bancomatele băncii au fost efectuate peste 166.000 de tranzacţii, cu o valoare totală de peste 87 milioane lei (20,3 mil. euro).

Cele mai aglomerate zile din punctul de vedere al retragerilor de numerar de la bancomat au fost cele de dinainte de Crăciun.

La UniCredit, vârful tranzacţiilor s-a înregistrat pe 23 decembrie, când peste 30.000 de clienţi au retras de la ATM-uri mai mult de 17 milioane lei.

În 2009, tot 23 decembrie fusese ziua cu cele mai multe tranzacţii, sumele retrase cumulând atunci 15,7 milioane lei.

La Raiffeisen, cea mai aglomerată zi a fost 22 decembrie, când bancomatele băncii au eliberat aproximativ 60 de milioane de lei.

În cazul BCR, pe 23 şi 24 decembrie s-au înregistrat 10% din totalul operaţiunilor de retragere de numerar din ultima lună a anului, dar vârful tranzacţ iilor a fost înregistrat pe 15 decembrie, când 276.000 de clienţi au retras bani de la ATM-uri.

În toată luna decembrie, la bancomatele băncii au avut loc peste trei milioane de tranzacţii, sumele retrase totalizând 1,2 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici