Rezervele BNR au scăzut cu 870 mil. euro în noiembrie, pe fondul unor plăţi la datoria publică

La 30 noiembrie, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33,062 miliarde de euro, faţă de 33,932 miliarde de euro la 31 octombrie, se arată într-un comunicat transmis luni de banca centrală.

123 afișări
Imaginea articolului Rezervele BNR au scăzut cu 870 mil. euro în noiembrie, pe fondul unor plăţi la datoria publică

Rezervele BNR au scăzut cu 870 mil. euro în noiembrie, pe fondul unor plăţi la datoria publică

Potrivit BNR, în cursul lunii trecute au avut loc „intrări de 1,07 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime obligatorii (RMO) în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele”. În aceeaşi perioadă, au avut loc „ieşiri de 1,94 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,64 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2017 au fost de 36,7 miliarde de euro, faţă de 37,58 miliarde de euro la 31 octombrie 2017.

„Plăţile scadente în luna decembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 107 milioane de euro”, se mai arată în comunicatul BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici