Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA: Europa se luptă cu provocări în domeniul energiei. Trebuie diversitate

Secretarul energiei al SUA, Rick Perry, a declarat marţi că Europa centrală continuă să se lupte cu provocări în ceea ce priveştie situaţia energetică, din cauza existenţei unui singur furnizor, respectiv Rusia şi că singura soluţie pentru siguranţă şi certitudine privind petrolul este diversitatea.

337 afișări
Imaginea articolului Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA: Europa se luptă cu provocări în domeniul energiei. Trebuie diversitate

Foto: Mediafax Foto/Andreea Alexandru

„SUA e un lider mondial în ceea ce priveşte petrolul şi gazul şi vrem să împărtăşim acest lucru cu regiunile celor trei mari. Energia nu trebuie să fie folosită niciodată că un mijloc de ameninţare. Naţiunea din Europa centrală continuă să se lupte cu multe provocări în ceea ce priveşte situaţia energetică. Acest lucru e din cauza existenţei unui furnizor unic şi din cauza opoziţiei agresive a Rusiei. Această situaţie, dependenţa a Europei de gazul rusesc a crescut de la 30% la mai mult de 40%. Acest lucru creează îngrijorări. Siguranţă şi certitudinea în ceea ce priveşte petrolul înseamnă varietate. Diversitatea energetică, multitudinea surselor energetice, sunt foarte importante”, a declarat secretarul general al SUA, Rick Perry, la Palatul Cotroceni.

Secretarul energiei al SUA a susţinut că membrii Iniţiativei celor Trei Mări pot conta pe sprijinul Statelor Unite ale Americii ca partener de încredere în domeniul energiei.

„Ne-am reunit într-un moment vital. E nevoie de energei mai multă, de prosperitate economică, de securitate şi mai presus de orice libertate si oportunităţi individuale. Puteţi conta pe SUA că un partener de încredere în domeniul energiei”, a adăugat Rick Perry.

Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă care reuneşte cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră – Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Primele două Summituri ale Iniţiativei au avut loc la Dubrovnik, în 2016, şi Varşovia, în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici