RIM cere furnizorilor de componente pentru BlackBerry să reducă preţurile

Compania canadiană Research In Motion (RIM) cere furnizorilor de componente pentru asamblarea telefoanelor BlackBerry să reducă preţurile practicate, încercând să profite de statutul de client important în contextul recesiunii, transmite Bloomberg.

13 afișări
Imaginea articolului RIM cere furnizorilor de componente pentru BlackBerry să reducă preţurile

RIM cere furnizorilor de componente pentru BlackBerry să reducă preţurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statutul de companie cu creştere puternică în condiţii economice dificile consolidează poziţia de client important, care va ajuta RIM în negocierile cu companiile care produc echipamente pentru telefoanele BlackBerry", a declarat directorul general al companiei, Jim Balsillie, într-un interviu pentru Bloomberg.

Principalii cinci furnizori de componente generează 90% din cheltuielile de producţie ale RIM.

Reducerea costurilor şi diversificarea afacerilor ar putea ajuta compania să majoreze semnificativ marjele de profit şi să înregistreze rezultate excelente în pofida celei mai severe recesiuni globale de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Principalul concurent al RIM pe piaţa americană este compania Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici