Roche cumpără compania americană InterMune pentru 8,3 miliarde de dolari

Grupul farmaceutic elveţian Roche va cumpăra compania de biotehnologie americană InterMune pentru suma de 8,3 miliarde de dolari, achiziţie care îi va permite comercializarea pe piaţa din Statele Unite a unui nou medicament pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice.

110 afișări
Imaginea articolului Roche cumpără compania americană InterMune pentru 8,3 miliarde de dolari

Roche cumpără compania americană InterMune pentru 8,3 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roche a anunţat că va plăti 74 de dolari pentru o acţiune InterMune, o companie cu 450 de angajaţi, cu sediu la Brisbane, California.

Preţul este cu 38% peste cotaţia de închidere a acţiunilor InterMune de vineri şi cu 63% mai mare decât cel la care se tranzacţionau în urmă cu două săptămâni, când au fost vehiculate primele informaţii despre o posibilă vănzare către Roche, relatează Bloomberg.

Cele două companii estimează că acordul va fi perfectat înainte de sfârşitul anului. Acţionarii InterMune vor primi atât numerar, cât şi titluri Roche, a declarat compania elveţiană.

În urma tranzacţiei, Roche îşi va extinde paleta de produse cu un nou medicament, pirfenidona, folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o boală fatală ce se manifestă prin îngroşarea ţesuturilor pulmonare. Speranţa de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu fibroză pulmonară idiopatică este doi-cinci ani. Cauza bolii nu a fost încă detectată.

"Acordul va permite creşterea şi consolidarea, la nivel global, al portofoliului Roche pentru tratarea afecţiunilor pulmonare. Estimăm lansarea pirfenidonei in Statele Unite ale Americii în 2014", a declarat directorul executiv al Roche, Severin Schwan.

Aceasta este cea mai mare achiziţie a companiei elveţiene de după 2009, când a cumpărat 44% din acţiunile Genentech pentru aproximativ 46,8 miliarde de dolari.

În iulie, Schwan a reiterat că Roche intenţionează să-şi extindă portofoliul de medicamente şi servicii de diagnostic prin achiziţia a mai multor produse şi tehnologii. Pentru primul semestru, compania a raportat lichidităţi suplimentare de aproximativ 8,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici