Romalimenta: Mâncarea se va ieftini cu 15% din iunie, după reducerea TVA la alimente

Mâncarea se va ieftini cu 15% din luna iunie, atât în magazine şi pieţe, cât şi în restaurante, după ce TVA la alimente va scădea de la 24% la 9%, a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta.

1078 afișări
Imaginea articolului Romalimenta: Mâncarea se va ieftini cu 15% din iunie, după reducerea TVA la alimente

Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Impactul va fi masiv de la 1 iunie. În clipa în care se va micşora TVA, preţul alimentelor va scădea cu 15%", a spus Minea.

El a precizat că se va ieftini atât mâncarea din pieţe şi magazine, cât şi cea din restaurante.

În plus, susţine Minea, va scădea şi evaziunea fiscală în domeniu.

"Această măsură este cea mai mare palmă dată evaziunii", a afirmat el.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice. El a precizat că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără diferenţieri, pentru o aplicare simplificată, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică.

"Nu cumperi carnea cu 9% şi o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusă şi la servicii de alimentaţie publică", a spus Ponta.

Guvernul îşi menţine totodată intenţia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, după ce în primul trimestru al acestui an încasările la buget sunt de 5 miliarde lei în plus faţă de trimestrul similar de anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici