România a avut cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii în iulie

România a avut în iulie cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii, de 19,7%, raportat la luna similară a anului trecut, faţă de creşteri de 0,4% în zona euro, respectiv 0,6% la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

180 afișări
Imaginea articolului România a avut cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii în iulie

România a avut în luna iulie cea mai abruptă scădere din UE a lucrărilor de construcţii (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Astfel, în iulie faţă de aceeaşi lună a anului anterior, producţia din sectorul construcţiilor a crescut în opt state UE pentru care sunt disponibile datele şi a scăzut în alte şase.

Cele mai putenice creşteri au fost înregistrate în Slovenia (24,8%), Ungaria (17,5%) şi Spania (11,6%), iar cele mai abrupte scăderi în România (-19,7%), Portugalia (-8,8%) şi Slovacia (-6,1%).

Faţă de iunie, lucrările de construcţii au scăzut stagnat atât în zona euro, cât şi la nivelul UE. Şapte din cele 28 de state membre au înregistrat scăderi ale producţiei în construcţii în iulie, în timp ce alte şapte au raportat creşteri. Datele pentru celelalte ţări nu sunt disponibile.

Cele mai abrupte scăderi raportat la iunie au fost înregistrate în Cehia (-3,1%), Slovenia (-2,1%), Franţa (-1,5%) şi Polonia (-1%), iar cele mai puternice creşteri în Ungaria (3,9%), Germania (1,7%), Spania şi Suedia (ambele 1%).

România a înregistrat un declin de 0,2% în activitatea din sectorul construcţiilor în iulie.

În trimestrul al doilea faţă de primele trei luni ale anului, producţia din sectorul construcţiilor a scăzut cu 1,5% în România. Raportat la cel de-al doilea trimestru al anului trecut, lucrările de construcţii au coborât cu 10,6%, în timp ce la nivelul UE au crescut cu 3,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici