România a avut, în primele nouă luni ale anului, al şaselea deficit comercial din UE

Deficitul comercial total al României, de 7 miliarde euro în primele nouă luni, este al şaselea ca mărime din Uniunea Europeană (UE), potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat.

14 afișări
Imaginea articolului România a avut, în primele nouă luni ale anului, al şaselea deficit comercial din UE

România a avut, în primele nouă luni ale anului, al şaselea deficit comercial din UE

Statele membre cu cele mai mari deficite comerciale în perioada analizată sunt Marea Britanie (69,9 miliarde euro), Franţa (38,6 miliarde euro), Spania (36,8 miliarde euro), Grecia (21,6 miliarde euro) şi Portugalia (13,5 milairde euro).

La polul opus, cele mai ridicate excedente au fost înregistrate în Germania (91,7 miliarde euro), Irlanda (29,7 miliarde euro), Olanda (27,9 miliarde euro) şi Belgia (11 miliarde euro).

Fluxurile comerciale ale Uniunii Europene au scăzut în primele nouă luni în raport cu toţi partenerii importanţi, iar deficitul din sectorul energetic şi cel din zona materiilor prime au scăzut.

Exporturile către Rusia, Turcia, Brazilia, Coreea de Sud şi Statele Unite au scăzut cel mai puternic, în timp ce, în cazul importurilor, cele mai importante contracţii ale fluxurilor comerciale au fost înregistrate în raport cu Rusia, Norvegia, Japonia, Brazilia şi Turcia.

În luna octombrie, balanţa comercială a UE a înregistrat un deficit de 3,8 miliarde euro, faţă de 11,1 miliarde euro în septembrie, respectiv 18,3 miliarde euro în octombrie 2008, potrivit cifrelor preliminare.

Zona euro a avut în octombrie un excedent comercial de 8,8 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici