România a înregistrat în primele două luni al optulea deficit comercial din UE

România a înregistrat în primele două luni al optulea deficit comercial, ca mărime, din Uniunea Europeană (UE), de 1,1 miliarde de euro, sub cel de 1,5 miliarde de euro din aceeaşi perioadă a anului trecu, şi cu mult mai mic decât cel al Marii Britanii, Franţei sau Spaniei, potrivit Eurostat.

16 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat în primele două luni al optulea deficit comercial din UE

România a înregistrat în primele două luni al optulea deficit comercial din UE (Imagine: Mediafax Foto)

Importurile României au crescut cu 8% în ianuarie-februarie, faţă de aceeaşi perioadă din 2009, la şase miliarde de euro, iar exporturile au urcat cu 23%, la 4,9 miliarde de euro.

Dintre statele UE, cele mai mari diferenţe între importuri şi exporturi, cu alţi membri ale Uniunii şi cu pieţe din afara blocului comunitar, au fost înregistrate, în perioada ianuarie-martie, de Marea Britanie (16,3 miliarde de euro), Franţa (nouă miliarde de euro) şi Spania (opt miliarde de euro).

În intervalul analizat, excedente comerciale au fost observate la şapte state, cele mai mari fiind consemnate de Germania (20,6 miliarde de euro) şi Olanda (6,7 miliarde de euro). Diferenţa dintre importuri şi exporturi a fost zero în Slovenia, Slovacia şi Estonia.

Eurostat menţionează că pentru luna martie, balanţa dintre importurile şi exporturile Uniunii către partenerii comerciali externi a fost negativă, de 7,1 miliarde de euro, faţă de un deficit de 6,5 miliarde de euro în februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici