România are 2.500 de proiecte semnate pentru fonduri europene, în valoare de 5,5 miliarde euro

România are aprobate 4.200 de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, cu o valoare totală de 9,7 miliarde de euro, din care au fost deja semnate 2.500 de proiecte în sumă de 5,5 miliarde de euro, a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi.

54 afișări
Imaginea articolului România are 2.500 de proiecte semnate pentru fonduri europene, în valoare de 5,5 miliarde euro

România are 2.500 de proiecte semnate pentru fonduri europene, în valoare de 5,5 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto)

"În România au fost depuse 16.500 de proiecte în valoare totală de 36 miliarde de euro. Este o valoare foarte mare, dar nu toate sunt eligibile. Au fost aprobate doar 4.200 de proiecte în sumă de 9,7 miliarde de euro. Aici este potenţialul nostru în acest moment", a spus Drăgoi la un seminar privind fondurile nerambursabile.

El a menţionat că din stocul de 2.500 de proiecte demarate au fost făcute plăţi de numai 800 de milioane de euro.

În această statistică nu sunt incluse şi fondurile pentru agricultură.

Secretarul de stat a arătat că o mare parte din proiectele în derulare, cu o valoare de 5,5 miliarde de euro, sunt blocate în instanţă pentru contestarea licitaţiilor, dar a reamintit că Guvernul încearcă să îmbunătăţească cadrul legal pentru achiziţiile publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici