România are şansa să pună mâna pe 10 miliarde de euro: Avem şansa de a crea un mini PNRR pentru industrie

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru anunţă că România poate beneficia de 10 miliarde de euro în cadrul unui „mini PNRR” pentru industrie.

9181 afișări
Imaginea articolului România are şansa să pună mâna pe 10 miliarde de euro: Avem şansa de a crea un mini PNRR pentru industrie

România are şansa să pună mâna pe 10 miliarde de euro: Avem şansa de a crea un mini PNRR pentru industrie

Potrivit unui comunicat al REPER, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a confirmat oficial în Parlamentul European că sunt disponibile 77 miliarde de euro, bani europeni nefolosiţi de statele membre prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Aceşti bani pot fi accesaţi ca împrumuturi la costuri nesemnificative de orice stat membru pentru a extinde investiţiile din PNRR.

„Avem şansa istorică de a crea un mini PNRR pentru industria românească. Industria din România poate fi pusă pe picioare dacă Guvernul cere urgent cel puţin 10 miliarde de euro de la UE pentru investiţii. Sunt bani pe care mediul de afaceri îi merită din plin, de la IMM-uri până la marile industrii care se pregătesc pentru provocările viitorului. Putem crea locuri de muncă bine plătite pentru români, locuri de muncă ale viitorului. Este o şansă unică de a pune România pe harta ţărilor cu salarii bine plătite şi investiţii în acelaşi ritm de dezvoltare cu cel al Europei. România merită pe harta competitivităţii europene. Nu ne permitem să mai pierdem oameni, forţa aceasta de muncă trebuie să rămână acasă sau chiar să se întoarcă acasă”, a declarat Dragoş Pîslaru, europarlamentar REPER.

El susţine că a discutat oficial cu vicepreşedintele Comisiei Europene, care i-a confirmat că există 77 de miliarde de euro, bani europeni la dispoziţia tuturor statelor membre, care pot fi accesaţi pentru investiţii suplimentare în PNRR.

„Solicit de urgenţă Guvernului României să ceară cel puţin 10 mld euro de la Comisia Europeană pentru a investi masiv în industria din România. Grecia a cerut deja, pentru sectorul privat, 5 miliarde din aceşti bani noi disponibili”, mai spune europarlamentarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici