România caută cu disperare 5 miliarde de euro

România va plăti scump, la propriu, faptul că a pierdut tranşa a treia de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), în valoare de 1,5 miliarde de euro, dar şi a treia tranşă de la Comisia Europeană (CE), de un miliard de euro, ambele fiind amânate pentru anul viitor, informează "Gândul".

16 afișări
Imaginea articolului România caută cu disperare 5 miliarde de euro

România caută cu disperare 5 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şi asta pentru că aceşti bani oricum vor trebui împrumutaţi pe final de an pentru acoperirea nevoilor financiare ale statului, însă la dobânzi mult mai mari şi îndatorând şi mai mult populaţia . "Este o mare problemă deoarece cred că deja suma necesară (de care are nevoie statul până la sfârşitul anului, n.r.), în total, s-a ridicat la 5 miliarde euro", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României.

Citeşte mai multe despre suma necesară acoperirii nevoilor statului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici