România, cea mai mare creştere a costului orar cu forţa de muncă din UE, în T1

România a înregistrat cea mai mare rată a creşterii costului orar al forţei de muncă dintre ţările Uniunii Europene, în primul trimestru din 2017, în contextul în care la 1 februarie s-a majorat salariul minim brut pe economie de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, potrivit Eurostat.

2286 afișări
Imaginea articolului România, cea mai mare creştere a costului orar cu forţa de muncă din UE, în T1

În primul trimestru din 2017, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă pentru toată economia au fost înregistrate în România (17,2%), Ungaria (11,7%), Bulgaria (10,1%), Lituania (9,9%) şi Letonia (9,1%). Cele mai mari scăderi au fost raportate în Finlanda (2,7%), Luxembourg şi Olanda (ambele 0,1%).

Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană, în primul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

În zona euro, remuneraţiile şi salariile plătite angajaţilor pe oră au crescut cu 1,4%, iar costurile nesalariale, în special contribuţiile sociale de plată de către angajator au crescut cu 1,6%, în primul trimestru din 2017 comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut.

În Uniunea Europeană, remuneraţiile şi salariile pe oră au crescut cu 1,6%, iar costurile nesalariale s-au majorat cu 1,8% în primul trimestru din 2017.

În primele trei luni de anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, costul orar al forţei de muncă în zona euro a crescut cu 1,3% în industrie, cu 1,9% în construcţii şi cu 1,3% în servicii.

În Uniunea Europeană, costul orar al forţei de muncă a crescut cu 1,5% în industrie, cu 1,8% în construcţii şi cu 1,6% în servicii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici