România domină topul ţărilor cu cele mai ieftine produse şi servicii din UE. Este pe locul I la alimente

România se numără printre primele 3 ţări cu cele mai scăzute preţuri - exprimate în raport cu media UE - la produsele şi serviciile din coşul de consum, ocupând locul I la alimente, reiese din datele raportate vineri de Eurostat.

302 afișări
Imaginea articolului România domină topul ţărilor cu cele mai ieftine produse şi servicii din UE. Este pe locul I la alimente

România domină topul ţărilor cu cele mai ieftine produse şi servicii din UE. Este pe locul I la alimente

La alimente, România are preţuri de doar 62,2% din media UE, urmată de Polonia (65%) şi Bulgaria (73%). Cele mai mari preţuri din UE, la alimente, se găsesc în Elveţia (cu 67,7% peste media comunitară), Norvegia (+60,7%) şi Islanda (+56,4%).

La costurile de întreţinere a locuinţei (gaz, electricitate, apă, alte utilităţi), Bulgaria este prima în topul ţărilor ieftine, cu tarife de doar 30,6% din media UE, urmată de Polonia (37,3%) şi România (38,6%). Cele mai mari costuri cu locuirea din UE se găsesc în Elveţia (cu 81,7% peste media comunitară), Luxemburg (+62,8%) şi Marea Britanie (+59,2%).

Şi la costurile cu transporturi, Bulgaria este prima în topul ţărilor ieftine, cu tarife de 66% din media UE, urmată de România (68,2%) şi Polonia (69,5%). Cele mai mari costuri cu transporturile din UE se găsesc în Islanda (cu 45,1% peste media comunitară), Norvegia (+43,7%) şi Danemarca (+28,4%).

Ca medie generală a costurilor vieţii, Bulgaria este prima în topul ţărilor ieftine, cu doar 44% din media UE, urmată de România (48,4%) şi Polonia (53,2%). Cele mai mari costuri ale vieţii din UE se găsesc în Islanda (cu 71,6% peste media comunitară), Elveţia (+65,6%) şi Norvegia (+51,9%), mai arată datele Eurostat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici