România importă din Ucraina făină şi zahăr

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi măsuri pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru făină şi pentru zahăr.

621 afișări
Imaginea articolului România importă din Ucraina făină şi zahăr

România importă din Ucraina făină şi zahăr

Potrivit Ministerului Agriculturii, actul normativ adoptat de Executiv vizează completarea şi modificarea Ordonanţei de urgenţă nr. 84/2023 privind instituirea unui mecanism de consultare şi reacţie coordonată în contextul implementării sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole.

Astfel, s-a decis introducerea făinii de grâu sau de meslin şi a zahărului din trestie sau din sfeclă şi zaharoză chimic pură, în stare solidă, printre produsele agricole care fac obiectul importului din Ucraina. De asemenea, actul normativ stabileşte introducerea categoriilor de operatori economici care pot efectua importurile de produse mai sus menţionate, respectiv operatorii din industria morăritului şi cei din industria zahărului.

Totodată, Guvernul a dispus prelungirea aplicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 84/2023 de la 31 decembrie 2023 până 30 iunie 2024.

„Ordonanţa de Urgenţă urmăreşte stabilirea unor măsuri temporare de instituire a unui mecanism de consultare şi reacţie coordonată în contextul implementării sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole, pentru a atenua repercusiunile negative imediate în sectorul producţiei primare şi al procesării, în vederea reducerii dezechilibrelor economice create, cât şi pentru a asigura menţinerea activităţilor economice şi a locurilor de muncă”, a transmis Ministerul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
făină,
zahăr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici