- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (05.08.2015, 13:27)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti
Fiscul ungar a transmis în prima jumătate a anului aproape 2.000 de solicitări altor ţări pentru informaţii legate de posibili evazionişti, cele mai multe fiind înaintate către instituţiile similare din Germania, Slovacia şi România, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de agenţia MTI.
258 afișări

România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti (Foto: Shutterstock)
Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei ţări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.
Cei mai mulţi dintre evazionişti se fac vinovaţi de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene.
Autorităţile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informaţii decât cele din state extracomunitare, scrie publicaţia ungară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
98% dintre europeni respiră aer foarte poluat. Activist de mediu: „Nici măcar în pădurile Carpaților nu mai avem aer curat”
-
Zelenski a sosit la Washington pentru a discuta cu Biden, dar nu poate ţine discurs în Congres. Republicanii ameninţă că vor bloca următorul pachet de ajutor destinat Ucrainei:,, Americanii trebuie să ştie unde se duc banii lor"
-
SUA nu va furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, dar nu exclude o astfel de posibilitate în viitor
-
Noul şef de stat major american care îl înlocuieşte pe Mark Milley este de culoare şi va pregăti America pentru războiul cu China
Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferenţa între veniturile preconizate şi cele colectate, de 25%. Astfel, autorităţile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.
La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro.
În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.







Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe