România, locul opt în UE ca număr de utilizatori ai Internetului

Numărul utilizatorilor de Internet din România a atins pragul de 12 milioane de persoane la sfârşitul lunii martie, reprezentând o rată de penetrare de 53,9%, piaţa locală urcând pe locul opt în Uniunea Europeană (UE), înaintea Portugaliei şi Suediei, potrivit unui studiu al InternetWorldStats.

291 afișări
Imaginea articolului România, locul opt în UE ca număr de utilizatori ai Internetului

România, locul opt în UE ca număr de utilizatori ai Internetului (Imagine: Mediafax Foto)

Comparativ cu finalul lunii noiembrie 2007, totalul navigatorilor pe Internet din România a crescut cu circa cinci milioane de persoane, la 12 milioane de utilizatori, respectiv 53,9% din totalul populaţiei, estimată la 22,24 milioane de locuitori, însă a rămas sub media uniunii, de 59,9%.

Potrivit datelor firmei de cercetare InternetWorldStats, rata de utilizare a Internetului în România a crescut, la finele lunii martie 2008, cu 22,5 puncte procentuale, faţă de nivelul de la finele lunii noiembrie a anului trecut.

La nivelul UE, aproape 60% din populaţia totală, estimată la aproape 490 milioane de locuitori, utilizează Internetul, în timp ce la nivel mondial rata de penetrare este de 21,9%

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici