România ocupă locul doi în UE în funcţie de ritmul de creştere a importurilor

Ritmul de creştere a importurilor din România aferent primelor patru luni ale anului ocupă locul doi în Uniunea Europeană, după Bulgaria, însă valoarea acestora continuă să se menţină relativ redusă comparativ cu restul statelor membre, potrivit Biroului de statistică al UE, Eurostat.

1 afișare

Importurile atrase de România au urcat cu 31% în intervalul ianuarie-aprilie, un ritm mai alert, de 48%, fiind înregistrat de Bulgaria, se arată într-un comunicat al Eurostat.

Valoarea importurilor a ajuns, în cazul României, la 15,1 miliarde de euro, plasând statul pe locul 18 în topul european.

Valori mai ridicate au fost raportate de Germania (253,8 miliarde de euro), Marea Britanie (146 miliarde de euro) şi Franţa (145,9 miliarde de euro).

Tot o creştere de 31% a fost consemnată şi de Letonia, însă importurile au urcat la 3,4 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici