România, peste media europeană: 41% din funcţiile de conducere sunt deţinute de femei

  • 41% din funcţiile de conducere din România sunt deţinute de femei
  • Media Uniunii Europene este de 36%
  • Discrepanţele de gen persistă încă la nivel de 30%
788 afișări
Imaginea articolului România, peste media europeană: 41% din funcţiile de conducere sunt deţinute de femei

Iuliana Leurent conduce Temps HR din 2016 după mai bine de 10 ani, în poziţia de manager pentru diferite departamente. Ea este una dintre femeile care deţin 41% din funcţiile de conducere din companiile din România. Potrivit unui studiu realizat de Confederatia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, suntem peste media europeană de 36% când vine vorba de femeile în funcţii de leader.

Discrepanţele de gen persistă încă. La fiecare 100 de bărbaţi care sunt promovaţi în carieră, doar 70 de femei se bucură de aceleaşi oportunităţi. Iuliana spune cum a depăşit ea provocările ca femeie de business şi mamă.

„Aş putea spune răspunsul standard, încercam să fac lucruri pentru mine. Încercam, deci lucrurile pe care le faci, că-i sport, că mergi la yoga, sau pur şi simplu shopping, nu contează. Orice. Teoria o ştim, practica e mai grea. Poate cel mai mare challenge care-mi vine, poate după gestionarea timpului, şi cu cât ştim noi să ne punem în faţă din când în când. Lucrul ăsta l-am învăţat foarte târziu, cred că aproape de un an de zile”, povesteşte ea.

Pe de altă parte, Spania este a doua ţara din UE cu cea mai mică reprezentare feminină. Femeile ocupa mai puţin de 20% din posturile cheie în firmele care cotizează la bursă. Isabel Galiano are o firma de consultanţă internaţională. Pana acum 20 de ani a muncit în corporaţii si spune că şefii nu au discriminat-o, dar colegii nu priveau cu ochi buni ideea de a concura cu o femeie.

„Suntem competitive, persoane luptătoare la fel ca şi colegii bărbaţi. Eu cred că noi, femeile, suntem integratoare, mai puţin conflictive. Suntem mai puţin individualiste, dar suntem competitive. Să-şi urmărească obiectivele, dar ca să le atingă au nevoie de răbdare şi formare. Multă formare, pentru că doar prin autoritatea cunoştinţelor eşti respectată”, mărturiseşte Isabel. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici