România, printre ţările incluse de UE într-un plan de ajutor. Ce economie se va face la buget

Comisia Europeană a propus luni reducerea contribuţiei la proiectele finanţate împreună cu Uniunea Europeană, pentru şase state europene, printre care şi România. Astfel, procentul pe care statul român este obligat să-l asigure în cazul fondurilor europene contractate va scădea de la minimum 15% la minimum 5%. În bani, măsura se traduce cu o economie la buget de 714 milioane de euro.

265 afișări
Imaginea articolului România, printre ţările incluse de UE într-un plan de ajutor. Ce economie se va face la buget

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Măsura are rolul de a aduce "o contribuţie semnificativă la relansarea unora dintre economiile UE care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi" - Grecia, Irlanda, Portugalia, Letonia, Ungaria şi România. "În acest mod, programele care nu au fost încă executate din lipsă de fonduri naţionale vor putea să fie lansate şi să injecteze bani în economie", precizează un comunicat al Comisiei Europene.

Economia totală pentru cele şase state ar urma să se ridice la 2,8 miliarde de euro. Cele mai mari economii la buget le-ar realiza Grecia (879 milioane euro) şi România (714 milioane euro), iar cele mai mici Irlanda (98 milioane euro) şi Letonia (255 milioane euro). Ungaria ar economisi 308 milioane euro, iar Portugalia 629 milioane euro.

Citeşte mai multe despre planul de ajutorare al UE pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici