România se va încadra în ţinta de deficit bugetar convenită cu FMI

România se va încadra în acest an în obiectivul privind un deficit bugetar de 7,3% din PIB convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat vineri, la Atena, viceguvernatorul BNR Cristian Popa, potrivit Bloomberg.

28 afișări
Imaginea articolului România se va încadra în ţinta de deficit bugetar convenită cu FMI

România se va încadra în ţinta de deficit bugetar convenită cu FMI (Imagine: Mediafax Foto)

"Cifrele arată promiţător, pentru că execuţia bugetară la nouă luni s-a plasat sub ţintă. Sper că cifrele anuale se vor plasa în intervalul planificat în programul multilateral de finanţare", a spus Popa.

Premierul în exerciţiu Emil Boc a anunţat, joi, că deficitul bugetar s-a plasat, la 1 octombrie, la 5,04% din Produsul Intern Brut (PIB) proiectat pentru 2009, faţă de obiectivul de 5,05% din PIB stipulat în acodrul cu FMI şi Comisia Europeană.

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord, la începutul lunii august, după prima evaluare a acordului stand-by de împrumut, cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009 , de la proiecţia anterioară de 4,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici