România, Serbia şi Ungaria intenţionează să construiască o autostradă

România, Serbia şi Ungaria pregătesc un proiect de construcţie a unei noi autostrăzi, care va face legătura între cele trei ţări, traversând şi vestul României, relatează cotidianul ungar Nepszabadsag, citat de agenţia de presă MTI.

17 afișări
Imaginea articolului România, Serbia şi Ungaria intenţionează să construiască o autostradă

România, Serbia şi Ungaria intenţionează să construiască o autostradă

Proiectul a fost iniţiat de Institutul de Transport din Serbia (CIP) şi susţinut de compania ungară de stat Magyar Kozut, cu activităţi în domeniul infrastructurii rutiere.

Autostrada va porni din oraşul Smederevo din Serbia, situat pe malul Dunării, va traversa Banatul sârbesc, până în Ungaria, unde se va opri la punctul comun de frontieră al celor trei ţări, în apropierea oraşului Szeged.

O altă ramură a autostrăzii va porni din apropierea oraşului Timişoara şi va traversa graniţa cu Ungaria, ajungând la acelaşi punct comun de frontieră. În continuare, autostrada ar urma să traverseze câmpiile ungare de la est de Tisa.

În cazul în care proiectul va fi implementat conform planului, autostrada ar putea fi extinsă ulterior către Slovacia şi Polonia.

Pentru lansarea proiectului, Ungaria trebuie să obţină aprobarea Uniunii Europene, o condiţie necesară pentru obţinerea de fonduri comunitare. Din perspectivă politică, şansele de realizare a planului de construcţie sunt ridicate, întrucât UE favorizează proiectele comune elaborate de state vecine, cu atât mai mult dacă între ţările implicate au existat în trecut conflicte, potrivit Nepszabadsag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici