România şi Serbia au semnat un acord pentru o nouă linie de transport de energie

Compania de transport a electricităţii Transelectrica Bucureşti şi JP Elektromreza, compania naţională de transport a energiei din Serbia, au semnat săptămâna trecută, un document comun de poziţie pentru construcţia unei a doua linii electrice de conexiune a României cu Serbia.

1 afișare
Imaginea articolului România şi Serbia au semnat un acord pentru o nouă linie de transport de energie

România şi Serbia au semnat un acord pentru o nouă linie de transport de energie

"Analizele efectuate au arătat că realizarea proiectului menţionat este necesară şi opotună, atât pentru sistemele electroenergetice ale României şi Serbiei, cât şi pentru întreaga regiune balcanică", potrivit unui comunicat at Transelectrica transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti, unde sunt tranzacţionate acţiunile firmei.

Proiectul vizează dublarea interconexiunii sistemelor electrice ale celor două state, după ce prima linie de 400 kV a fost construită între hidrocentrala Porţile de Fier şi localitatea Djerdap.

Potrivit Transelectrica, proiectul va continua cu realizarea studiului de fezabilitate, estimat să fie finalizat la sfârşitul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici