România şi Ungaria vor deschide o nouă linie electrică de interconexiune

Guvernul român şi Executivul ungar intenţionează să pună în funcţiune până la sfârşitul acestui an o nouă linie electrică de interconexiune între cele două ţări, pe traseul Arad-Nădab-Bekescsaba, investiţie a părţii române de peste 21,5 milioane euro, linie care să fie extinsă până la Oradea.

30 afișări
Imaginea articolului România şi Ungaria vor deschide o nouă linie electrică de interconexiune

România şi Ungaria vor deschide o nouă linie electrică de interconexiune (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul privind realizarea unei noi linii electrice de interconexiune de 400 kV pe traseul Oradea-Bekescsaba este în faza de execuţie, având o lungime de 93,5 km pe teritoriul românesc, conform discuţiilor din şedinţa comună a celor două guverne, organizată, marţi, la Szeged.

Costul investiţiei pentru partea română aferent proiectului este de peste 21,5 milioane euro.

Reprezentanţii celor două guverne au discutat, marţi, şi despre interconectarea sistemelor de transport gaze naturale din România şi Ungaria pe traseul Szeged-Arad. Lungimea conductei pe teritoriul României este de 62 kilometri, din care 36,7 kilometri este deja construită, iar pe teritoriul Ungariei este de 47 de kilometri.

Conducta va fi operaţională începând cu 1 ianuarie 2010.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici