România, ultimul loc în UE în funcţie de ponderea utilizatorilor individuali de internet banking

România ocupă, alături de Bulgaria, ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de ponderea utilizatorilor individuali ai serviciilor de internet banking, care se plasează la numai 1%, conform datelor aferente sfârşitului anului 2006, reiese dintr-un raport al Comisiei Europene.

1 afișare
Imaginea articolului România, ultimul loc în UE în funcţie de ponderea utilizatorilor individuali de internet banking

România, ultimul loc în UE în funcţie de ponderea utilizatorilor individuali de internet banking

În ansamblu, gradul de penetrare a serviciilor de internet banking în rândul utilizatorilor individuali din Uniunea Europeană a crescut de la 16% în 2004 la 21% în 2006, se arată în raportul CE, "European Financial Integration Report 2007", care citează datele Biroului UE de statistică, Eurostat.

Gradul de utlizare a acestor servicii înregistrează rate semnificative de creştere în aproape toate statele UE, în special în ţările scandinave şi cele din Benelux.

Din cercetări reiese că importanţa tot mai mare a furnizării directe a serviciilor financiare către populaţie a condus la modificări semnificative în ansamblul de canale de distribuţie.

În prezent, Internetul reprezintă cel mai atractiv canal de distribuţie a serviciilor standardizate, cele mai complexe fiind furnizate aproape exclusiv prin intermediul sucursalelor. Situaţia actuală s-ar putea modifica însă, întrucât un număr tot mai mare de persoane se acomodează cu instrumentele moderne de comuncaţii.

Cea mai mare rată de penetrare se înregistrează în Finlanda, respectiv 63%, urmată de Olanda, cu 59%, Danemarca şi Suedia, cu 57%. Niveluri apropiate cu cele din România se înregistrează în Grecia - 2%, Cipru - 6%, Ungaria - 8% şi Polonia - 9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici