România va lansa o emisiune de eurobonduri "la ceva timp" după eliberarea tranşelor

Şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by cu FMI, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că România va lansa prima emisiune de eurobonduri din acest an după ce va primi următoarele două tranşe de împrumut de la instituţie.

57 afișări
Imaginea articolului România va lansa o emisiune de eurobonduri "la ceva timp" după eliberarea tranşelor

Şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by cu FMI, Jeffrey Franks (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Franks a declarat anterior că va propune board-ului de la Washington eliberarea următoarelor două tranşe pentru România la mijlocul lunii februarie.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat în 12 ianuarie că România intenţionează să emită eurobonduri în valoare de 1 miliard de euro, iar termenul avut în vedere este primul trimestru.

La începutul lui septembrie 2009, Ministerul Finanţelor estima că va lansa în perioada 1 octombrie - 15 octombrie anul trecut o emisiune de eurobonduri, cu o valoare cuprinsă între 500 de milioane euro şi 1,5 miliarde euro, cu o maturitate între 5 şi 10 ani.

Instituţia a selectat Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC Bank pentru intermedierea vânzării de euroobligaţiuni, dar căderea Guvernului Boc a obligat Finanţele să amâne împrumutul extern.

În noiembrie, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi declara că emisiunea de eurobonduri va fi lansată în 2010.

O misiune a FMI se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici