România va primi de la Elveţia fonduri nerambursabile de 135 milioane euro

Guvernul a încheiat marţi cu Consiliul Federal Elveţian un acord cadru privind fonduri nerambursabile în valoare de 181 milioane de franci elveţieni (135 milioane euro) care vor fi acordate României pentru reducerea decalajelor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

130 afișări
Imaginea articolului România va primi de la Elveţia fonduri nerambursabile de 135 milioane euro

România va primi de la Elveţia fonduri nerambursabile de 135 milioane euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Programul de cooperare Elveţiano-Român reprezintă un element important de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi Elveţia, urmărind, ca şi obiectiv principal, să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale între România şi ţările mai dezvoltate din Uniunea Europeană extinsă, pe de o parte, precum şi între centrele urbane dinamice şi regiunile periferice slab dezvoltate din punct de vedere structural", se arată într-o informare de presă a Ministerului Finanţelor.

Valoarea fondurilor nerambursabile care urmează să fie virate României a fost aprobată de Parlamentul Elveţian în decembrie 2009.

Contribuţia acoperă domenii tematice precum securitatea, stabilitatea şi sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitate de management la nivel local şi regional, modernizarea sistemului judiciar), mediu şi infrastructură, promovarea sectorului privat, dezvoltarea socială şi a resurselor umane.

În cadrul acestei finanţări, în general, beneficiarii trebuie să asigure o cofinanţare de minim 40% din totalul costurilor eligibile, cu excepţia cofinanţării asigurate de instituţiile publice, caz în care contribuţia trebuie sa fie de minim 15% din totalul costurilor eligibile şi de organizaţiile neguvernamentale, caz în care este prevăzută o contribuţie proprie de minim 10% din totalul costurilor eligibile.

Ministerul Finanţelor Publice este instituţia care gestionează această contribuţie financiară nerambursabilă în calitate de Unitate Naţională de Coordonare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici