Românii au băut mai multă bere în 2007

Piaţa berii a avansat anul trecut cu 9,6%, la 19,4 milioane hectolitri, ritm de creştere inferior celui consemnat în 2006, de 16,4%, potrivit datelor Asociaţiei "Berarii României".

1 afișare
Imaginea articolului Românii au băut mai multă bere în 2007

Românii au băut mai multă bere în 2007

"Cu toate că volumele vânzărilor au păstrat trendul ascendent, piaţa înregistrează o uşoară încetinire a ritmului de creştere. În 2006, piaţa era cu 16,4% mai mare faţă de cea din 2005, iar anul trecut cu 9,6% faţă de anul precedent", se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

Membrii Asociaţiei "Berarii României" sunt producătorii multinaţionali Heineken România, InBev România, United Romanian Breweries Bereprod şi Ursus Breweries. Investiţiile acestor companii s-au ridicat anul trecut la 210 milioane euro.

La nivelul anului 2007, membrii Asociaţiei "Berarii României" au consemnat vânzări de 15,15 milioane hectolitri, în avans cu 20,2% faţă de 2006.

Ambalajele PET au ajuns anul trecut în topul preferinţelor consumatorilor români, cu 45,6% din volumul total al pieţei, iar sticla a trecut pe locul al doilea, cu 40,5% din volumul livrărilor.

Consumul de bere pe cap de locuitor din România a fost anul trecut de 89 litri, în creştere de la 81 de litri în 2006. Totuşi, acest nivel este inferior consumului de bere din Cehia, de 160 litri pe cap de locuitor, din Germania, de 116 litri, din Austria şi Luxemburg, de 108 litri, sau de cel din Belgia, de 98 litri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici