Românii îşi schimbă telefonul o dată la 2 ani. În zona premium însă rata de schimb ajunge la 6 luni

Peste 90% dintre cumpărătorii de telefoane mobile cumpără smartphone-uri, iar rata de schimb a aparatului variază între 6 luni, pentru dispozitivele premium, şi 2 ani, pentru modelele cu preţ mediu şi scăzut, potrivit magazinului de telefoane, tablete, gadgeturi şi accesorii QuickMobile.ro.

214 afișări
Imaginea articolului Românii îşi schimbă telefonul o dată la 2 ani. În zona premium însă rata de schimb ajunge la 6 luni

Românii îşi schimbă telefonul o dată la 2 ani. În zona premium însă rata de schimb ajunge la 6 luni (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Peste jumătate dintre telefoanele comercializate de QuickMobile sunt modele vârf de gamă. Vânzările pe segmentul smartphones au crescut cu 40% în ultimul an.

"Există tot mai mulţi clienţi dornici să aibă cele mai recente lansate telefoane şi gadget-uri pe plan internaţional, fiind chiar dispuşi să achiziţioneze produsele în stadiul de precomandă, respectiv să plătească un produs şi să aştepte câteva zile până la livrarea propriu-zisă. Cea mai mare surpriză de la începutul anului au fost precomenzile pentru Apple Watch, unde într-un interval de doar două săptămâni s-au achiziţionat peste 300 de smartwatch-uri", a declarat într-un comunicat directorul general al QuickMobile, Tudor Ţiboc.

Circa 70% dintre clienţii care achiziţionează telefoane mobile sunt bărbaţi, aceştia preferând în mod special dispozitivele cu ecran mare. La rândul lor, femeile pun accent pe design, îndreptându-se către telefoanele cu carcase colorate, care pot fi accesorizate uşor. Mai mult, 3 din 5 clienţi care achiziţioneză un smartphone cumpără şi accesorii pentru protecţia acestuia, cele mai vândute fiind husele şi foliile de ecran.

De asemenea, românii îşi menţin interestul faţă de dispozitivele dual-SIM, circa 20% dintre telefoanele achiziţionate în ultimul an având această funcţie.

"Tot mai mulţi clienţi sunt curioşi în legătură cu ce alte gadget-uri pot folosi cu ajutorul telefonului mobil, existând clar un interes pe zona dispozitivelor inteligente, care înglobează conceptul de Internet of Things", a mai spus Ţiboc.

Printre cele mai achiziţionate gadget-uri inteligente, în primele şase luni din acest an, se numără dispozitivele pentru controlul temperaturii în casă prin intermediul telefonului, camere video inteligente, cu senzori de mişcare şi sunet conectate direct de pe smartphone, precum şi sisteme de monitorizare pentru animalele de companie, care arată poziţia lor exactă într-un anumit perimetru sau dacă au făcut suficientă mişcare.

În februarie, Ţiboc a anunţat că grupul QuickMobile, cu afaceri de dis­tri­­bu­­ţie şi de retail pentru diferite gadgeturi şi pro­­duse de IT&C, ţinteşte pentru anul în curs afa­­­ceri de peste 50 de milioane de euro, în creş­­­tere cu circa 10%, focalizarea fiind pe con­­­so­li­­darea businessului, extinderea pe pie­­­ţe­le din străinătate şi pe introducerea u­nor noi ca­tegorii de produse. Grupul in­clu­de com­­­pa­niile Electro Distribution şi Electro Mo­­bile, ambele cu sediul central în Baia Mare.

QuickMobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi şi accesorii din România, fiind completat de o reţea de puncte de vânzare în cele mai mari centre comerciale din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici