Romexpo: Cu două zile înaintea începerii târgului de turism, ANT nu ştie dacă va avea sau nu stand

Autoritatea Naţională pentru Turism discută închirierea unui stand la târgul de turism de la Romexpo din 12-15 martie, dar cu două zile înaintea începerii nu a plătit încă şi nu este sigură de participare, fiind singurul dintre cei 260 de expozanţi aflat în această situaţie, potrivit Romexpo.

209 afișări
Imaginea articolului Romexpo: Cu două zile înaintea începerii târgului de turism, ANT nu ştie dacă va avea sau nu stand

Romexpo: Cu două zile înaintea începerii târgului de turism, ANT nu ştie dacă va avea sau nu stand (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"ANT şi-a manifestat interesul să participe la târgul de turism şi sunt încă discuţii cu ei în privinţa luării deciziei de participare. Nu au luat încă o decizie cu 48 de ore înainte de deschiderea târgului", a declarat marţi într-o conferinţă Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

El spune că reprezentanţii Romexpo şi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism au discutat despre un spaţiu într-un pavilion din complexul expoziţional, dar încă nu s-a semnat nimic.

Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a spus că agenţiile de turism şi-au închiriat spaţiile la târg cu un an înainte, explicând că cei care plătesc din timp beneficiază de discounturi.

"Este un discount pentru înscriere până la o anumită dată. E o reducere de 10%", a mai spus Trifu.

Şefii patronatelor din turism cred că atitudinea ANT arată, astfel, o neglienţă în raport cu cheltuirea banilor publici. Aceştia spun că situaţia de la Romexpo nu este un caz izolat, autoritatea pentru turism având, în ultimele luni, un comportament similar la multe dintre târgurile din străinătate la care participă România şi unde standul este închiriat cu o zi sau două înainte, desconsiderând astfel partenerii externi.

"Autoritatea pentru Turism, care se ocupă de promovarea României, nu este în stare să-şi comande standul cu 48 de ore înainte. Nu e lipsă de bani, ci de creier. Nu suntem în stare să avem o strategie coerentă pentru târgurile externe. Nu există o strategie şi suntem haotici, dacă noi plătim târgurile în străinătate cu o zi sau două înainte de a începe, iar birourile din străinătate nu au chiriile plătite", a afirmat Burcea.

El a mai spus că România îşi crează astfel o imagine proastă în raport cu alte ţări.

"Când zice un neamţ că lucrează la guvernul Germaniei şi a venit să închirieze un spaţiu, e o garanţie. Când zici prin străinătate, pe unde avem noi spaţii închiriate, guvernul României şi ministerul Turismului, lumea râde. La târgul de la Berlin de zilele trecute, standul României a fost comandat cu câteva zile înainte", a adăugat Burcea.

Reprezentanţii ANT nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii ştirii.

Hotelierii şi agenţiile de turism anunţă reduceri între 10% şi 30% pentru pachetele vândute la târgul de turism care se va desfăşura între 12 şi 15 martie la complexul Romexpo din Bucureşti.

"Biletul de intrare va scădea de trei ori faţă de ediţia anterioară a târgului şi va ajunge la 5 lei", a declarat marţi, într-o conferinţă, Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo.

El a adăugat că 260 de firme îşi vor expune ofertele pe o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi. Dintre acestea, o treime sunt din străinătate, reprezentând 14 ţări.

"Reducerile în cadrul târgului vor fi de 10-30%, iar în unele cazuri ajung şi la 50%. În premieră, la târg va avea loc şi Bursa de Turism, unde se vor întâlni reprezentanţi ai firmelor din domeniu, şi vor mai exista şi două saloane adiacente - un salon nautic şi unul de sport şi agrement", a afirmat Trifu.

Acesta a mai spus că la deschiderea evenimentului, care va avea loc joi la prânz, va participa şi premierul Victor Ponta.

Programul de vizitare va fi de joi până sâmbătă de la 10 la 18, iar duminică de la 10 la 16.

La târg sunt aşteptaţi 25.000 de vizitatori, cu 5.000 mai mulţi decât la ediţia anterioară a târgului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici