Romgaz continuă discuţiile cu EnCana şi va relua întâlnirile cu Gazprom în septembrie

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş analizează posibilităţile de cooperare cu firma candiană EnCana pentru explorări în regiunea Transilvaniei şi va relua în luna septembrie discuţiile cu compania rusă de stat Gazprom pentru participarea la unele proiecte comune.

3 afișări
Imaginea articolului Romgaz continuă discuţiile cu EnCana şi va relua întâlnirile cu Gazprom în septembrie

Romgaz continuă discuţiile cu EnCana şi va relua întâlnirile cu Gazprom în septembrie

"În acest moment sunt în analiza Romgaz unele posibilităţi de cooperare cu firma EnCana pe tema potenţialului de gaze din resurse neconvenţionale aflate în Bazinul Transilvaniei. În cursul lunii septembrie se vor relua discuţiile cu Gazprom pe temele din cadrul Convenţiei Interguvernamentale", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii firmei din Mediaş.

Colaborarea cu EnCana presupune efectuarea unor lucrări de exploatare a unor zăcăminte de gaze cu permeabilităţi mici, pentru care sunt necesare tehnologii de care firma din Mediaş nu dispune. Reprezentanţii Romgaz, au declarat, în luna iulie, că EnCana se afla în stadiul finalizării studiului privind potenţialul zăcămintelor din centrul şi nordul Transilvaniei.

Discuţiile dintre Romgaz şi Gazprom pentru construcţia depozitului de gaze de la Mărgineni-Roman, precum şi pentru extinderea reţelei de tranzit a gazelor ruseşti prin România şi participarea firmei din Rusia la privatizarea unor companii româneşti din domeniul gazelor naturale, au început încă din 2003, însă până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord. Reprezentanţii celor două firme au continuat negocierile şi în cadul mai multor întâlniri din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici