Rompetrol Rafinare a încheiat primul trimestru cu afaceri în scădere cu 19% faţă de 2012

Compania Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri brută consolidată de 884,3 milioane de dolari, în scădere cu 19% faţă de nivelul de 1,09 miliarde de dolari raportat pentru intervalul similar din 2012.

193 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Rafinare a încheiat primul trimestru cu afaceri în scădere cu 19% faţă de 2012

Rompetrol Rafinare a încheiat primul trimestru cu afaceri în scădere cu 19% faţă de 2012 (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Compania a raportat pentru intervalul analizat pierderi mai mici de 2,4 ori, de la 62,7 milioane de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 25,1 milioane de dolari.

De asemenea, rezultatul operaţional (EBITDA) indică o pierdere de aproximativ 120.000 dolari, faţă de rezulatul negativ de 11,6 milioane de doalri în primele trei luni din 2012.

Vânzările de carburanţi ale companiei au scăzut cu 24%, la aproximativ 500.000 de tone, jumătate din cantitate fiind livrată la export.

Compania a plătit în primele trei luni taxe de 235,4 milioane de dolari la bugetul de stat.

Rompetrol Rafinare operează la nivel naţional 747 de puncte de distribuţie a carburanţilor, în staţii proprii, partener, unităţi mobile şi baze mobile.

Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ datele companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Rezultatele sunt neauditate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Grupul Rompetrol este controlat de compania petrolieră kazahă de stat KazMunaiGaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici