Rompetrol Rafinare şi alte trei companii ale KMG împrumută 390 milioane dolari de la patru bănci

Rompetrol Rafinare (RRC), Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading AG şi KMG Rompetrol intenţionează să contrateze un credit de 390 milioane dolari de la BCR, UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen şi ING Bank, fondurile fiind destinate refinanţării unor împrumuturi şi operaţiunilor curente.

401 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Rafinare şi alte trei companii ale KMG împrumută 390 milioane dolari de la patru bănci

Rompetrol Rafinare şi alte trei companii ale KMG împrumută 390 milioane dolari de la patru bănci (Imagine: Mediafax Foto)

Cele patru companii fac parte din grupul kazah KMG International, garantul creditului.

"Consiliul de Administmţie al Rompetrol Rafinare S.A. informeaza acţionarii şi potenţialii investitori cu privire la decizia prin care Rompetrol Rafinare S.A., Rompetrol Downstream S.R.L., KazMunayGas Trading A.G. şi KMG Rompetrol S.R.L. intenţionează să încheie în perioada următoare un credit sindicalizat de tip revolving în valoare de 390 milioane dolari, suma fiind destinată refinanţării unor credite anterioare dar şi pentru susţinerea activităţilor şi operaţiunilor curente ale companiilor", se arată într-un comunicat transmis de Rompetrol Rafinare Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Împrumutul reprezintă o facilitate multivalută - dolari, lei sau euro - şi este acordat de Banca Comercială Română (BCR), UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen Bank şi ING Bank NV - sucursala Bucureşti.

Creditul nu poate fi folosit de cele patru companii ale KMG International, garant al acestui împrumut, pentru finanţarea pe termen lung a proiectelor de investiţii, achiziţii şi/sau închirieri, se arată în anunţ.

Creditul va fi format din două tranşe, respectiv o facilitate angajantă de până la 240 milioane dolari şi cu o maturitate de trei ani şi o facilitate neangajantă de până la 150 milioane dolari valabilă timp de un an de la data contractării.

Ulterior, durata facilităţii neangajante poate fi extinsă la trei ani începând cu data încheierii contractului de facilitate de credit.

Grupul kazah KMG Internaţional este prezent prin operaţiuni de rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 12 ţări. La nivel internaţional, acesta deţine şi operează peste 1.000 de puncte de distribuţie a carbumnţilor în România, Franţa, Spania, Bulgaria, Moldova şi Georgia. KMG Internaţional este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan - KazMunayGas.

Rompetrol Rafinare a anunţat luni că a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri brută de aproximativ 5,6 miliarde de dolari, în creştere cu 15% faţă de rezultatul obţinut în 2013, iar compania şi-a redus pierderile cu 39%, la 58,44 milioane de dolari.

În 2013, compania a consemnat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de dolari şi o pierdere de 95,6 milioane de dolari.

Acţiunile companiei au închis miercuri în creştere cu 1,2% pe bursa de la Bucureşti, la 0,0408 lei/unitate, cotaţie la care compania are o capitalizare de 1,8 miliarde de lei (404,2 milioane de euro).

Situaţiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare şi cele ale subsidiarelor Rompetrol Downstream, Rompetrol Gas, Rompetrol Quality Control, Rom Oil, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Petrochemicals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici