Rompetrol Rafinare solicită licenţă de furnizare a energiei electrice

Rompetrol Rafinare, cea mai importantă companie din grupul Rompetrol, a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o licenţă de furnizare a energiei electrice, documentele urmând să fie analizate, joi, de către reprezentanţii instituţiei.

41 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Rafinare solicită licenţă de furnizare a energiei electrice

Rompetrol Rafinare solicită licenţă de furnizare a energiei electrice

Intenţia Rompetrol de a deveni furnizor de energie electrică a fost anunţată în urmă cu aproximativ doi ani de către Dinu Patriciu, fostul preşedinte al grupului, care a vândut, în august 2007, participaţia majoritară companiei KazMunaiGaz din Kazahstan.

Patriciu preciza, la acea dată, că Rompetrol vrea să devină furnizor de electricitate şi să construiască o termocentrală în regim de cogenerare la Midia, valorea investiţiei fiind estimată la peste 40 milioane de euro. Construcţia termocentralei cu o putere instalată de 110 MW urma să fie realizată în circa 18 luni, însă planurile companiei nu s-au concretizat până în prezent.

Totodată, compania Rompetrol Rafinare, împreună cu The Rompetrol Group - Olanda, a câştigat în anul 2005 licitaţia pentru vânzarea participaţiei de 56,57% deţinută de stat la uzina termoelectrică Midia (CET Midia).

Contractul de vânzare-cumpărare a fost aprobat în octombrie 2005 de Guvern, printr-o hotărâre care stabilea că documentul va fi semnat după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ. Hotărârea de guvern nu a mai fost publicată în Monitor, iar contractul de privatizare nu a fost semnat nici până în prezent. Între timp, Termoelectrica Midia a fost transferată de la Ministerul Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Rompetrol Rafinare deţine rafinăria Petromidia, care a procesat în prima jumătate a acestui an o cantitate record de ţiţei, de 2,3 milioane de tone, mai mult cu 29% faţă de primul semestru din 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici