Rompetrol va ieftini marţi benzina şi motorina

Rompetrol va reduce, marţi, preţul benzinei cu patru bani şi pe cel al motorinei cu opt bani pe litru, a anunţat, luni, compania petrolieră controlată de KazMunaiGaz din Kazahstan.

14 afișări
Imaginea articolului Rompetrol va ieftini marţi benzina şi motorina

Rompetrol va ieftini marţi benzina şi motorina (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, preţul benzinei Premium Euro 4 va coborî la 4,02 lei pe litru, iar cel al sortimentelor Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb va fi de 3,98 lei, respectiv 4,61 lei pe litru.

Preţul motorinelor Efix Euro 4 şi super Euro 5 va ajunge la 4,34 lei, respectiv 4,63 lei pe litru.

La începutul anului, preţul la pompă al motorinei a trecut de cel al benzinei, în principal din cauza majorării accizei pentru acest tip de carburant şi a cotaţiilor record înregistrate de petrol pe pieţele internaţionale.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007. Preţul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril. Barilul de petrol era cotat luni la circa 115 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici