Romtelecom preia Boom TV pentru 10 mil. euro. Compania are datorii de 100 milioane de euro şi mai puţin de 100.000 de clienţi

Romtelecom este singura companie care a făcut o ofertă fermă de preluare a DTH Television Grup - operatorul platformei de televiziune prin satelit Boom TV, pentru suma de 10 milioane de euro (8 milioane de euro, la care se adaugă TVA), potrivit datelor comunicate de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar, informează Ziarul Financiar.

174 afișări
Imaginea articolului Romtelecom preia Boom TV pentru 10 mil. euro. Compania are datorii de 100 milioane de euro şi mai puţin de 100.000 de clienţi

Romtelecom preia Boom TV pentru 10 mil. euro. Compania are datorii de 100 milioane de euro şi mai puţin de 100.000 de clienţi (Imagine: Shutterstock)

"În vederea valorificării activelor din patrimoniul Societăţii, administratorul judiciar propune începerea negocierilor cu societatea Romtelecom SA (denumit în continuare "Ofertantul"), singurul investitor interesat în achiziţionarea activelor Societăţii care a comunicat administratorului judiciar o ofertă fermă de achiziţionare a activelor Societăţii. În ceea ce priveşte procedura de negociere directă cu cumpărător identificat, aceasta se va efectua în conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr. 85/2006, pornind de la preţul din oferta comunicată administratorului judiciar de către Ofertant, de 8 milioane euro plus TVA. Preţul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul Societăţii nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7.320.000 Euro plus TVA în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000 de abonaţi, preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat", potrivit datelor din planul de reorganizare al DTH Television Grup, prezentat de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Conform datelor prezentate Boom TV nu mai are nici 100.000 de abonaţi la serviciul TV iar valoarea totală a datoriilor este de peste 100 de milioane de euro.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici