Reacţie dură de la Gabriel Resources după ce a pierdut procesul cu România

Reacţie dură de la Gabriel Resources după ce a pierdut procesul cu România, prin care cerea despăgubiri de 6,7 mld. dolari. ”Compania îşi exprimă dezacordul ferm cu decizia majorităţii, care este în întregime incompatibilă cu orice evaluare obiectivă a probelor prezentate în acest caz”.

3956 afișări
Imaginea articolului Reacţie dură de la Gabriel Resources după ce a pierdut procesul cu România

Reacţie dură de la Gabriel Resources după ce a pierdut procesul cu România

Gabriel Resources a reacţionat după ce ICSID al Băncii Mondiale a emis decizia prin care a respins, cu o majoritate de doi la unu, cererile de arbitraj depuse de companie împotriva Guvernului României în legătură cu investiţiile sale în proiectul minier de aur şi argint de la Roşia Montană.

În plus, Tribunalul a acordat României aproximativ 10 milioane de dolari SUA pentru onorariile şi cheltuielile juridice suportate în legătură cu apărarea sa în arbitraj.

”Compania îşi exprimă dezacordul ferm cu decizia majorităţii, care este în întregime incompatibilă cu orice evaluare obiectivă a probelor prezentate în acest caz, aşa cum demonstrează opinia disidentă convingătoare a unuia dintre arbitri”, a transmis Gabriel Resources într-un comunicat de presă citat de Ziarul Financiar.

Compania analizează decizia tribunalului împreună cu consilierii săi juridice pentru a-şi evalua opţiunile, inclusiv de a contesta decizia prin intermediul procedurilor de anulare a condiţiilor Convenţiei ICSID.

Anna El-Erian, preşedinte al Gabriel Resources, a declara: "Considerăm că decizia majorităţii este profundă profundă. Aşa cum a recunoscut arbitrul disident, intervenţia politică susţinută a Guvernului României în drepturile contractuale ale Gabriel a împiedicat dezvoltarea unui proiect minier emblematic deţinut în parteneriat. Vom avea nevoie de timp pentru a ne evalua opţiunile, dar nu grăbim să ne înregistrăm aprecierea noastră sinceră faţă de acţiunea noştri pentru sprijinul şi răbdarea lor de nezdruncinat pe acest proces prelungit. , din România şi din străinătate, care şi-au dedicat o parte semnificativă a carierei pentru dezvoltarea proiectelor, cu convingerea sinceră că aceasta era în interesul ţării."

Dragoş Tănase, CEO al Gabriel Resources, a declarat: "Acţionarii Gabriel au investit sute de milioane de dolari pentru a livra un proiect minier transformaţional care ar fi adus beneficii sociale şi financiare foarte importante pentru poporul român, nu doar la Roşia Montană, ci în toată Românie. Regretăm că România, economie şi cetăţenii săi, au ratat oportunitatea de a beneficia de acest proiect minier. Vom studia în detaliu decizia Tribunalului înainte de a ne evalua următorii paşi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici