Rovinieta electronică, introdusă din august, rovinieta actuală menţinută până la finele anului

Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei va intra în funcţiune la 1 august, varianta actuală de distribuţie a rovienietei urmând să rămână valabilă până la sfârşitul acestui an, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.

203 afișări
Imaginea articolului Rovinieta electronică, introdusă din august, rovinieta actuală menţinută până la finele anului

Rovinieta electronică, introdusă din august, rovinieta actuală menţinută până la finele anului (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei a fost decisă prin ordonanţă aprobată, vineri, de Guvern.

Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, noul sistem nu va majora cuantumul rovinietei, ci va asigura o modalitate mai rapidă şi mai uşor de controlat a plăţii acestei taxe.

"Nu vor mai exista autocolante lipite pe parbriz şi va fi posibil un număr mai mare de comercianţi. La momentul plăţii va fi obţinut un bon fiscal, iar numărul de înmatriculare al maşinii şi perioada pentru care a fost cumpărată rovinieta vor fi incluse într-un sistem electronic", a spus Berceanu.

El a precizat că rovinietele deja achiziţionate pentru 2010 pot fi folosite în continuare, până la expirarea perioadei de valabilitate.

Ministrul a arătat totodată că introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei este impusă de nivelul scăzut al încasărilor, în principal la operatorii de transport marfă, suma colectată de stat din vânzarea rovinietelor fiind de 50-60% din valoarea totală care ar fi rezultat dacă taxa ar fi fost plătită de toţi şoferii.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat la începutul anului consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici