Royal Dutch Shell: Biocarburanţii nu vor rezolva problema energiei la nivel mondial

Biocarburanţii nu vor rezolva problema energiei la nivel mondial, a declarat directorul general al grupului Royal Dutch Shell, Jeroen van der Veer, pe fondul amplificării controverselor legate de beneficiile şi dezavantajele aduse de fabricarea unor carburanţi alternativi.

45 afișări
Imaginea articolului Royal Dutch Shell: Biocarburanţii nu vor rezolva problema energiei la nivel mondial

Royal Dutch Shell: Biocarburanţii nu vor rezolva problema energiei la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto)

Deficitul de alimente şi creşterea costului acestora au provocat deja proteste în state precum Haiti, Camerun, Niger şi Indonezia.

"Biocarburanţii vor juca un rol, în viitor, dar există aşteptări mari referitoare la contribuţia pe piaţă a acestora pe termen scurt", a arătat van der Veer, la Forumul Internaţional pentru Energie.

Abdullah al-Attiyah, ministrul Petrolului din Qatar, stat membru al OPEC, a criticat producţia de biocarburanţi, care duce la un deficit de alimente.

Uniunea Europeană a decis, anul trecut, ca, până în 2020, 10% din combustibilii destinaţi transporturilor să fie biocarburanţi.

Prima generaţie de biocarburanţi este obţinută în general din grâu, porumb, zahăr sau plante oleaginoase, la care se adaugă substanţe precum fertilizatorii, ceea ce face dificilă reducerea emisiilor poluante.

A doua generaţie de biocarburanţi va fi obţinută din produse nealimentare, cum sunt paiele sau rumeguşul, dar producţia se află în stadiu experimental.

"Problema este obţinerea biocarburanţilor fără efecte adverse, precum deficitul de alimente sau poluarea", a afirmat Van der Veer.

Un oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Energie a declarat că impactul biocarburanţilor ar fi trebuit să fie anticipat, mai ales când apare o combinaţie de factori precum cererea mare de alimente şi seceta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici