Rus, în vizită pe şantierele feroviare la Coridorul IV, cere constructorilor să respecte termenele

Ministrul Transporturilor Ioan Rus, aflat în vizită pe şantierele feroviare de pe Coridorul IV, a cerut constructorilor care reabilitează segmentul Vinţu de Jos - Coşlariu (judeţul Alba) să respecte termenele, Impresa Pizzaroti luându-şi angajamentul că finalizează lucrările până în noiembrie 2015.

193 afișări
Imaginea articolului Rus, în vizită pe şantierele feroviare la Coridorul IV, cere constructorilor să respecte termenele

Rus, în vizită pe şantierele feroviare la Coridorul IV, cere constructorilor să respecte termenele (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii firmelor de proiectare şi consultanţă, cât şi cu reprezentanţii constructorului Impresa Pizzarotti, pentru a discuta şi analiza problemele care au generat întârzieri faţă de planificarea iniţială în execuţia lucrărilor de reabilitare pe tronsonul Vinţu de Jos - Coşlariu.

Ioan Rus a solicitat constructorilor să respecte termenele stabilite împreună cu reprezentanţii CFR în graficele de execuţie.

"Impresa Pizzaroti şi-a luat angajamentul de a reabilita tronsonul de cale ferată Vinţu de Jos - Coşlariu până in noiembrie 2015, până în prezent fiind executat doar în proportie de 40% din lucrarea estimată iniţial", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Contractul pentru acest tronson Vinţu de Jos - Coşlariu, în valoare de 176 milioane euro, a fost semnat în decembrie 2011. Tronsonul Vinţu de Jos - Coşlariu face parte din Coridorul IV Paneuropean, care, pe teritoriul României are traseul Curtici - Simeria - Braşov - Bucureşti - Constanţa.

Instituţia aminteşte că miercuri au fost adoptate hotărârile de Guvern pentru începerea procedurilor de expropriere a 1.890 de imobile proprietate private din judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara, unde sunt în curs de execuţie lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov-Simeria, secţiunile Sighişoara-Coşlariu şi Coşlariu-Simeria.

Alocaţia bugetară prevăzută pentru exproprieri se ridică la 11,17 milioane lei.

Ministrul Transporturilor va vizita vineri şi şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie, lotul 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici