Rusia a impus restricţii temporare la importurile de carne din opt ţări

Rusia a impus restricţii temporare la importurile de carne din opt ţări, începând de marţi, ca urmare a descoperirii unor substanţe interzise în produsele provenind de la anumite companii, a anunţat autoritatea rusă de reglementare în domeniul agriculturii.

54 afișări
Imaginea articolului Rusia a impus restricţii temporare la importurile de carne din opt ţări

Rusia a impus restricţii temporare la importurile de carne din opt ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Restricţiile se aplică anumitor companii din Danemarca, Franţa, Germania, Italia şi Spania, începând cu 15 iulie, în timp ce pentru companii din Australia, Argentina şi Brazilia limitările intră în vigoare la 21 iulie, informează agenţia RIA Novosti.

Autoritatea a intensificat monitorizarea mai multor exportatori americani de carne de pasăre, după ce testele de laborator au confirmat prezenţa unor substanţe chimice interzise (săruri de metale grele) în produsele acestor companii.

La începutul săptămânii, presa rusă a anunţat că guvernul analiza posibilitatea unor restricţii la importurile de carne, peste cota stabilită, ca o măsură de a proteja producătorii locali.

Cota pentru importurile de carne totalizează 445.000 tone metrice, statele Uniunii Europene fiind principalii furnizori. Aproximativ 300.000 tone metrice de carne, peste cota aferentă, au fost livrate Rusiei în perioada ianuarie-mai 2008.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici