Rusia şi UE au semnat un protocol privind controlul tranzitului de gaze

Rusia şi Uniunea Europeană au semnat sâmbătă un protocol de acord pentru controlul tranzitului gazelor ruseşti prin Ucraina.

27 afișări
Imaginea articolului Rusia şi UE au semnat un protocol privind controlul tranzitului de gaze

Rusia şi UE au semnat un protocol privind controlul tranzitului de gaze

Acordul, care detaliază condiţiile controlului tranzitului gazelor ruseşti pe teritoriul ucrainean spre Europa, a fost semnat din partea Rusiei de vicepremierul Igor Secin şi de preşedintele Gazprom Aleksei Miller, iar din partea Europei de ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Martin Riman, a cărui ţară asigură preşedinţia UE.

Semnarea acordului a avut loc în cadrul vizitei premierului ceh, Mirek Topolanek, preşedintele în exerciţiu al UE, la omologul său rus, Vladimir Putin, menită să obţină reluarea livrărilor de gaze ruseşti spre Europa, întrerupte de mai multe zile din cauza unui conflict între Rusia şi Ucraina.

Citeşte şi:

Putin: Criza gazelor se agravează

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici