Rusia va resimţi efectele crizei mondiale pentru încă unul sau doi ani

Rusia, stat grav afectat de criza economică mondială, va resimţi efectele turbulenţelor pentru încă unul sau doi ani, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte lent, a declarat ministrul rus de Finanţe, Alexei Kudrin.

12 afișări
Imaginea articolului Rusia va resimţi efectele crizei mondiale pentru încă unul sau doi ani

Rusia va resimţi efectele crizei mondiale pentru încă unul sau doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia se îmbunătăţeşte lent dar sigur, însă timp de încă un an sau doi vom fi în continuare afectaţi de consecinţele crizei", a afirmat Kudrin.

Autorităţile de la Moscova consideră că Rusia a început să iasă din criză în al treilea trimestru, în condiţiile în care ritmul de scădere economică a încetinit în aceast interval. Produsul Intern Brut a scăzut cu 8,1% în octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008.

Premierul Vladimir Putin a estimat la sfârşitul lunii octombrie că economia se va contracta cu 8-8,5% în acest an, declin mai accentuat decât în numeroase alte state.

Rusia a fost grav afectată de criza economică şi financiară mondială, în principal din cauza reducerii preţurilor hidrocarburilor, produse care au o pondere de 60% în valoarea totală a exporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici