Ruttenstorfer, omul care a cumpărat Petrom, pleacă. Vine Roiss

În aproape o lună, Wolfgang Ruttenstorfer, 61 de ani, omul care a cumpărat cea mai mare companie din România, Petrom, se va retrage de la şefia OMV, după un mandat de aproape zece ani la conducerea grupului petrolier austriac. Mâine Petrom şi OMV anunţă ultimele rezultate financiare sub conducerea lui Ruttenstorfer, informează Ziarul Financiar.

47 afișări
Imaginea articolului Ruttenstorfer, omul care a cumpărat Petrom, pleacă. Vine Roiss

Ruttenstorfer, omul care a cumpărat Petrom, pleacă. Vine Roiss (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Plecarea şefului OMV vine în contextul în care anul viitor un alt austriac, Andreas Treichl, şeful Erste Bank, proprietarul BCR, se va retrage din funcţie. Ruttenstorfer şi Treichl pot fi consideraţi cei mai puternici executivi din România având în vedere că Petrom controlează circa 40% din distribuţia de carburanţi, iar BCR stăpâneşte 20% din piaţa bancară. De altfel, cei doi sunt şi preşedinţi ai consiliilor de supraveghere ai Petrom, respectiv BCR, forme de organizare instituite după privatizarea celor două companii, prin care este urmărită îndeaproape performanţa directorilor executivi.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici