S&P a revizuit în creştere cu şase trepte ratingul Greciei, după răscumpărarea de obligaţiuni

Agenţia de rating Standard&Poor's (S&P) a revizuit în creştere calificativul Greciei cu şase trepte, la "B-", iar acesta se situează peste nivelul înregistrat înainte de lansarea programului de răscumpărare de obligaţiuni de stat, însă tot în categoria nerecomandată pentru investiţii.

195 afișări
Imaginea articolului S&P a revizuit în creştere cu şase trepte ratingul Greciei, după răscumpărarea de obligaţiuni

S&P a revizuit în creştere cu şase trepte ratingul Greciei, după răscumpărarea de obligaţiuni (Imagine: Shutterstock)

Actualul calificativ este cel mai ridicat acordat de S&P Greciei începând din iunie 2011, când ţara a fost retrogradată de la "B" la nivelul "CCC".

Ratingul Greciei are perspectivă stabilă, întrucât ia în calcul angajamentul zonei euro pentru susţinerea Greciei pe termen lung, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Îmbunătăţirea ratingului are la bază planurile guvernului elen pentru promovarea de măsuri structurale şi fiscale, în pofida dificultăţilor economice şi politice, arată S&P. Totuşi, implementarea acestor planuri nu este lipsită de riscuri, a avertizat agenţia de evaluare financiară.

S&P a retrogradat Grecia la începutul lunii decembrie înaintea unui program de răscumpărare de obligaţiuni care a vizat reducerea îndatorării ţării. Statul elen a cumpărat, cu fonduri de la ţările zonei euro, obligaţiuni proprii de pe piaţa financiară la un preţ cu mult sub valoarea nominală a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici