S&P, Fitch: Ratingul Coreei de Sud nu este afectat imediat de moartea lui Kim Jong-il

Agenţiile de rating Standard & Poor's (S&P) şi Fitch au arătat luni că moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il nu va avea un impact imediat asupra calificativului "A" al Coreei de Sud.

84 afișări
Imaginea articolului S&P, Fitch: Ratingul Coreei de Sud nu este afectat imediat de moartea lui Kim Jong-il

S&P, Fitch: Ratingul Coreei de Sud nu este afectat imediat de moartea lui Kim Jong-il (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile sud-coreene şi wonul s-au depreciat puternic luni, din cauza speculaţiilor şi temerilor privind situaţia din Coreea de Nord, care ar putea da naştere la instabilitate în regiune.

"Ratingurile Coreei de Sud ţin cont de incertitudinile temporare asociate riscurilor de securitate nord-coreene, cât şi de posibilele costuri ale unei eventuale reunificări", se spune într-un comunicat al S&P.

Agenţia notează că, deşi moartea liderului nord-coreean a ridicat nivelul de incertitudine din regiune, situaţia financiară a Coreei de Sud nu va avea de suferit în cazul unui proces de succesiune derulat în bune condiţii.

Ratingul ar putea fi afectat însă de orice probleme în procesul de succesiune şi de alte semne de instabilitate politică, avertizează S&P.

Fitch a arătat, luni, că moartea lui Kim Jong-il nu justifică o acţiune negativă privind ratingul A+ al Coreei de Sud. Fitch a modificat luna trecută perspectiva ratingului Coreei de Sud de la stabilă la pozitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici